Varden påmeldt til Norgesmesterskapet

I dag kom invitasjon til NM ut. NM i aldersbestemte klasser går under navnet Telenor Cup.

Varden har meldt på lag i G16 og J16-klassene. I disse klassene er nåløyet trangt. Kun 16 lag i Norge kvalifiserer seg for 1.runde i NM. Troms Fotballkrets har 0,5 plasser for jenter og 0,25 plasser for gutter. Det vil si at vinneren i Troms spiller kvalifisering mot vinneren i Finnmark om en av de 16 plassene i første runde for jenter. Denne kampen vil i 2018 gå i Finnmark. På guttesiden spiller vinneren i Troms mot vinneren i Finnmark også dette i Finnmark, mens vinneren av denne kampen i 2018 får hjemmekamp mot vinneren i Nordland/Hålogaland. Om man da er best i Nord-Norge vil man være kvalifisert for første runde.

I G19 deltar 132 lag. Det er altså ikke før i fjerde runde at man er nede på 16 lag. Med andre ord er det svært tøft å kvalifisere seg i de yngste klassene. På den andre side deltar flere av toppserieklubbene med svært sterke lag i G19 og J19 klassene. Vi husker at Finnsnes IL gjorde en svært sterk prestasjon i G19-klassen i 2017 blant annet ved å rundspille Harstad og slå ut Ullensaker/Kisa etter ekstraomganger.

I NM er ikke samarbeidslag tillatt, det er heller ikke tillatt med overårige spillere uansett årsak, så her skal det svært sterke kull til for å hevde seg.

Kvalifiseringen starter i mars, mens første ordinære runde (tilsvarer 8delsfinale) i G16/J16 er satt opp 25/26.august. Om man får oppleve cupfinaledrømmen blir denne spilt 30.november.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *